17 juni 2016

Wetgeving

SafeSkyWorks BV is u graag van dienst! Echter hebben wij ons te houden aan de huidige wetgeving.

Commercieel gezien zijn er twee mogelijkheden om legaal een vlucht uit te kunnen voeren. Onze piloten zijn gecertificeerd om te vliegen onder ROC of ROC-Light. De keuze tussen ROC of ROC-Light is afhankelijk van de opdracht en de locatie waar deze uitgevoerd wordt.

Hieronder vindt u meer informatie over deze certificeringen. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Commercieel vliegen met drones onder de ROC-Light wetgeving is in Nederland toegestaan, echter moeten we ons net zoals iedereen aan de regels houden.

Hieronder is een schema te zien met de huidige regelgeving van de ROC-Light aangegeven in het groen.

Het ROC-Light zorgt ervoor dat wij sneller en makkelijk inzetbaar zijn maar zijn gebonden aan deze regels, ook is er geen mogelijkheid tot ontheffing op deze regels waar dat bij het ROC wel het geval kan zijn.

Alles wat met een ROC-Light kan mag ook met het volledig ROC en meer. Het ROC biedt meer mogelijkheden maar heeft wel meer voorbereiding nodig.
Daarnaast heeft de ROC mogelijkheid om ontheffing aan te vragen op de meeste aangegeven regels.

Hieronder is een schema te zien met de huidige regelgeving van de ROC aangegeven in het groen.

CTR Zones

 

CTR staat voor Controlled Traffic Region in deze (rode) zones is het verboden om met een drone te vliegen! Hieronder zie je een overzicht met al deze zones. Controleer dus goed of u wilt dat er gevlogen gaat worden binnen deze zone's, als hierbinnen gevlogen wordt zonder toestemming wordt er een strafbaar feit vergaan. Het verkrijgen van een ontheffing voor vliegen binnen een CTR wordt bijna niet uitgegeven tenzij er sprake is van bijvoorbeeld een maatschappelijk belang. (Let op dit is GEEN garantie voor het verkrijgen van een ontheffing) 

 

Meteo (Windrichting + Kracht)

Een andere belangrijk punt om rekening mee te houden is het weer, bij slecht weer zoals bijvoorbeeld regen of harde wind/storm kan er ook niet gevlogen worden.

Regen:
Tot nu toe zijn er weinig drone's (uav's) die daadwerkelijk in de regen kunnen en mogen vliegen. Een Drone (UAV) heeft veel elektronica aan boord en is dan ook niet bestand tegen welke vorm van vocht het is daarom dan ook niet verstandig en zelfs verboden om in slecht weer (regen) te vliegen sinds er dan grote kans op storing aanwezig is.

Wind:
Wind betekent niet dat er niet gevlogen kan worden, het hangt er vanaf hoe hard de wind waait in combinatie met de specificaties van het toestel.

Hieronder is een kaart te vinden waarbij de windrichting en kracht aangegeven wordt.